Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Με καταλήψεις και απεργίες "απαντούν" ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ


Με κινητοποιήσεις ετοιμάζεται να "απαντήσει" η ΑΔΕΔΥ στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης περί εργασιακής εφεδρείας - στην οποία θα υπαχθούν περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι το 2011, ορισμένοι από τους οποίους θα οδηγηθούν σε απόλυση. Κινητοποιήσεις και από τη ΓΣΕΕ.

Ο επτάλογος της εφεδρείας- Εκτός δημοσίου 30.000

Σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ 99,5, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος ανέφερε: "Θα απαντήσουμε στην εφεδρεία με καταλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες την Τρίτη και από την Τετάρτη θα βγούμε στους δρόμους με γενικές απεργίες". Έκανε λόγο για δραματικές επιπτώσεις της εργασιακής εφεδρείας στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Η ΓΣΕΕ, από την πλευρά της, βρίσκεται σε σύσκεψη με τις ομοσπονδίες μέλη της και σωματεία στις ΔΕΚΟ, στους Οργανισμούς και τους φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται, προκειμένου να προσδιοριστούν οι τρόποι αντίδρασης των εργαζομένων.

Η ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την Τετάρτη

Αναλυτικά:

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων και οι υπηρεσίας Υγείας Πρόνοιας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην απεργία.

Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, αντιδρώντας στην κατάσταση "με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες".

Κλειστά θα παραμείνουν και τα ΤΕΙ, καθώς οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό στα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Δεν θα κυκλοφορήσουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Προβλήματα αναμένεται να προκληθούν και στις πτήσεις των αεροσκαφών, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία.

Στην απεργία θα συμμετέχουν οι δικηγόροι, με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Με προβλήματα θα γίνεται η διακίνηση εμπορευμάτων στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, καθώς η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών λαμβάνουν μέρος στην απεργία.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στις 19 Οκτωβρίου με την Γενική πανεργατική Απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

"Πράσινες" αντιδράσεις

Να σημειωθεί ότι το μέτρο της εφεδρείας, που εγκρίθηκε από το υπουργικό Συμβούλιο την Κυριακή, προκάλεσε τριγμούς και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό, ο Ν. Σαλαγιάννης καταλόγισε ευθύνες σε υπουργούς και στον Θόδωρο Πάγκαλο, για τις καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές, ο Μ. Μπετενιώτης διατύπωσε την άποψη ότι η εφεδρεία και οι απολύσεις στο δημόσιο έπρεπε να αρχίσουν από τις χιλιάδες υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων, ο Γ. Αμοιρίδης πρότεινε να εφαρμοστεί η εφεδρεία και στη Βουλή, ενώ ο Α. Μακρυπίδης τόνισε ότι δεν χρειάζονται απολύσεις, αρκεί η εφεδρεία.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου, ελάχιστοι θα απολυθούν, πολύ λιγότεροι από 1.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια: