Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Διακόπηκε για τη Δευτέρα η δίκη των "Πυρήνων"


Για τη Δευτέρα διέκοψε τη συνεδρίασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζονται εννέα κατηγορούμενοι ως μέλη της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας αναγνώστηκε βεβαίωση των φυλακών, σύμφωνα με την οποία οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους που κρατούνται δεν επιθυμούν να μεταχθούν και να παραστούν στη δίκη. Η συγκατηγορούμενή τους, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, απέστειλε επιστολή στο δικαστήριο στην οποία αναφέρει ότι ουδέποτε αποχώρησε από τη διαδικασία και ότι οι αστυνομικοί την απομάκρυναν βιαίως φορώντας της χειροπέδες, ενώ επαναλαμβάνει ότι ζητά διακοπή της δίκης για να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους της καθώς επιθυμεί να παραστεί στη διαδικασία.

Η πρόεδρος, μετά την ανάγνωση της επιστολής, τόνισε ότι για να υποβάλλει αιτήματα η κατηγορουμένη πρέπει να βρίσκεται στο δικαστήριο διότι δι' αλληλογραφίας, όπως είπε, δεν υποβάλλονται αιτήματα.

Μετά από διακοπή του δικαστηρίου, για να ερωτηθεί η Καρακατσάνη εάν θα παραστεί στη διαδικασία, ο επικεφαλής της φρουράς των φυλακών δήλωσε στο δικαστήριο ότι η κρατούμενη αρνήθηκε να μεταχθεί. Η πρόεδρος κάλεσε τον πατέρα της 20χρονης και του είπε ότι καλό θα ήταν να πείσουν τη νεαρή να διορίσει συνηγόρους και να παραστεί στο δικαστήριο.

Μετά από νέα διακοπή, η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη μετήχθη στη δικαστική αίθουσα και δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν έχει ανακαλέσει ποτέ την εντολή της προς τους συνηγόρους της, Νίκο και Ζωή Κωνσταντοπούλου και ότι ζητά ολιγοήμερη διακοπή, καθώς οι δύο δικηγόροι βρίσκονται σε άλλες δίκες σήμερα. Τελικώς το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για την Δευτέρα, ώστε να παραστούν οι δύο συνήγοροι, ενώ έχουν κληθεί να καταθέσουν τρεις μάρτυρες αστυνομικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: